miercuri, 25 aprilie 2012

Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci din "Gradina Bunicii". Nu este chiar ca cea a bunicii dar nu este nici de aruncat. Am mancat unele care te faceau sa iti doresti sa faci greva foamei. Aceasta poate fi mancata si nu este nici chiar scumpa. Daca mai punem la socoteala si faptul ca este fara E-uri atunci pofta este si mai mare. Alta parere va puteti face si singuri.







Ingrediente: ciuperci 25%, ceapa, gogosari, rosii, pasta de tomate, morcovi, ulei vegetal din floarea soarelui, sare iodata, conndimente: boia, foi de dafin, piper, usturoi.
Concluzie: Recomandat

miercuri, 18 aprilie 2012

Ficat de porc "Via"

De mult cautam un pateu care poate fi mancat cu placere si intr-un final l-am gasit. Este vorba de pateul de porc de la Scandia Food. Este printre putinele pateuri fara "aditivi". In afara de cel de porc mai au si de pui si gasca. La gust e delicios, parerea mea. Un alt mare avantaj cred ca il reprezinta borcanul in care este ambalat. Nu esti obligat sa il mananci pe tot odata. Poti sa ii pui capacul, cu filet, si sa il consumi ceva mai tarziu. Singurul lucru mai putin bun este pretul. Nu este foarte scump dar nici ieftin nu este, mai ales cel de gasca. In hipermarketuri eu l-am gasit la 6 lei pe cel de pui si cel de porc. Pe de alta parte nici cantitatea nu este tocmai mica.








Ingrediente: ficat de porc (26%), slanina, sorici, apa, sare iodata, zahar, ceapa, condimente, extract de telina, extract de drojdie, grasime vegetala nehidrogenata.
Concluzia: Recomandat

miercuri, 11 aprilie 2012

Salata de icre

Salata de icre cu sos de smantana si legume. "Preferata" mea. Salata de icre imi place in general, in special cea facuta in casa. Cea cumparata se pare insa ca imi face mari probleme. Problemele au inceput cu circa 5-6 ani in urma. Am cumparat o astfel de salata si dupa ce am mancat eram foarte aproape sa nu reusesc sa ajung la wc. Am crezut ca doar acea cutie a fost cu pricina. Asa ca am repetat experienta ceva luni mai tarziu si aceeasi problema. Am decis atunci sa renunt la astfel de mancaruri. Insa cu ceva timp in urma se pare ca am uitat promisiunea si am incercat din nou. Si nu s-a intamplat nimic. Mi-am zis ca sunt vindecat. Dupa cum aveam sa aflu cateva zile mi tarziu, cand am incercat din nou, nu sunt vindecat. Asa ca pentru mine acest tip de preparat este interzis. Aveti mai jos cel din urma vinovat. Ce este mai grav este ca nici nu exista o alternativa sanatoasa de la alti producatori, sau cel putin nu am gasit eu. Astept cu nerabdare sa ma contrazica cineva.
Daca este sa spun si o parere obiectiva as putea spune ca la gust nu este cel mai grozav, macar pretul este foarte mic insa pe de alta parte si cutia este foarte mica.



Ingrediente: ulei vegetal, apa carbogazoasa, icre sarata tarama minim 11%, pasta de peste sarat si afumat maxim 6%, sos smantana, (praf smantana, praf iaurt) minim 5%, legume: ceapa, castraveti marinati, minim 5%, lapte praf, gelifiant: guma guar, guma xantan, conservant: acid ascorbic, benzoat de sodiu, acidifiant: acid citric (sare de lamaie).
Concluzia: Nerecomandat

miercuri, 4 aprilie 2012

Ketchup Heinz

Se prezinta ketchup-ul de la Heinz, picant este acesta. Gust bun, consistenta buna, mediu iute, mediu ca pret. Singurul inconvenient, pentru mine, este modul de livrare al sosului. Domnii producatori s-au gandit sa echipeze sticla cu supapa de presiune care functioneaza astfel: cand o tii cu gura in jos si cu capacul scos nu curge, pentru a curge trebuie sa apesi putin mai tare moment in care sosul iese cu viteza, astfel ca nu poti pur si simplu sa torni cate o picatura ci trebuie sa improsti totul in jur. La inceput este de-a dreptul comic, insa pe masura ce il folosesti devinde enervant.



Ingrediente: rosii (132g per 100g ketchup), otet, zahar, sare, plante aromate, ardei iute cayenne, extract de plante aromate (contine telina), condimente, extract de condimente.
Concluzia: Recomandat