luni, 26 noiembrie 2012

Biscuitii cu vanilie Pepito

Astazi avem biscuiti de vanilie cu crema de vanilie ai lui Pepito, de la LU. Pepito a fost destul de amabil incat sa ne dea si alte sortimente cum ar fi biscuiti de cacao cu crema de vanilie, biscuiti de vanilie cu crema de cacao si biscuiti de cacao cu crema de cacao. Altele nu stiu sa mai fie, daca mai sunt sa imi spuneti voi. Gustul nu neg ca este unul pe placul meu. Pretul pot sa spun ca este la fel, pe placul meu. Dar despre ingredientele folosite este cu totul alta poveste. Si cand te gandesti ca aceste dulciuri sunt destinate in special copiilor parca iti vine sa ii iei palaria si sa dai cu ea de pamant si sa se aleaga praful de ea.

Ingrediente: faina de grau, zahar, grasime vegetala hidrogenata, zer praf, amidon din grau, agenti de crestere (E503(ii), E5000 (i)), dextroza, sare, lapte praf degresat, aroma, emulsificatori (E472e, lecitina din soia), sirop de glucoza, conservant (E223), corector de aciditate (acid citric). Contine grau, soia, lapte, sulfiti. Poate contine urme de ou si varietati similare de nuci.
Concluzia: Nerecomandat

luni, 5 noiembrie 2012

Napolitanele de post Joe "Economic"

Sincer nu am inteles niciodata de ce sunt denumite "economic" dar ce stiu eu. Posibil datorita faptului ca sunt ambalate intr-un pachet micut si nu intr-o mare punga plina cu aer. Din cate cunosc exista doua sortimente: cacao si alune. Astazi avem in meniu doar pe cele cu cacao dar presupun ca reteta este cam aceeasi si pentru cele cu alune. O descriere in doua cuvinte: ieftin si bun. Dar cand spun "bun" ma refer la gust. As putea spune ca aduce la gust cu vechile (nu stiu daca inca se mai gasesc) napolitane vrac. Pana si pretul este unul economic, aproximativ 3 lei. Cat despre bune ca si compozitie puteti sa va convingeti si singuri. Desi nu se vede bine in poza credeti-ma pe cuvant ca acestea sunt ingredientele.



Ingrediente: zahar, faina de grau, grasime vegetala, amidon din porumb, cacao pudra cu continut redus de grasime (2.1%) (unt de cacao 10-12%), grasime vegetala hidrogenata, pudra de roscove, emulgator (lecitina din floarea soarelui), stabilizator (difosfat disodic), agent de afanare (carbonat acid de sodiu), dextroza, sare, arome. Contine gluten. Poate contine urme de lapte, sora, arahide si alte varietati similare.
Concluzia: Nerecomandat