luni, 10 decembrie 2012

Prigat cu pulpa de mandarine

Dupa atatea mancaruri si dulciuri sa servim si ceva lichide, ca doar trebuie sa consumam minim 2 litri de lichide pe zi pentru o viata sanatoasa. Asa ca va rog sa serviti un Prigat de mandarine cu pulpa. Cu ocazia aceasta vreau sa fac o mentiune pe care am omis sa o fac pana in prezent. Pe acest sait imi propun sa analizez produsele din punctul de vedere al tipului de ingrediente, naturale sau artificiale. Nu tin sa analizez daca  ingredientele sunt sanatoase sau nu pentru ca acest lucru face obiectul unei alte discutii, mult mai laborioase. Cu alte cuvinte daca un suc, spre exemplu, contine doar suc si zahar multi vor spune ca nu este sanatos. Intr-adevar nu este sanatos sa consumam zahar dar dupa cum spuneam nu acesta este scopul aici.
Revenind la subiectul de astazi, cred ca sunt putini care nu stiu despre acest suc si nu trebuie sa povestesc prea multe despre el. Atat doar vreau sa mai spun: cam prea dulce pentru gustul meu.


Ingrediente: apa, suc de citrice (min. 12%) din concentrat de mandarine si concentrat de portocale; pulpa de mandarine si portocale (min. 1,9%); zahar; acidifiant: acid citric; corector de aciditate: citrat de potasiu; stabilizator: guma de guar, guma arabica, pectina; vitamina C; coloranti: beta caroten, beta-apo-8-carotenal; aroma naturala de mandarina.
Concluzia: Nerecomandat