miercuri, 4 decembrie 2019

Painici din Ovaz Nairn's

Painici (turtite) Organice, din ovaz integral de la Nairn's Oatcackes. Sunt un inlocuitor bun pentru paine. Dar asta nu inseamna ca sunt asemanatoare cu painea. Nici pe departe. Sunt mai apropiate ca textura de biscuiti. Pentru mine sunt perfecte, chiar mai recomandate, pentru alimentele tartinabile, inclusiv cele dulci: unt, branza tartinabila, salate etc.
Nu au un gust anume, cel putin cele prezentate aici. Varianta cu branza sunt ceva mai sarate.
Pretul nu este tocmai accesibil pentru cantitatea oferita, insa pentru "fani" este in regula, mai ales ca sunt din ovaz organic/bio/eco.

Ingrediente: ovaz organic integral 89%, tarate de ovaz organic, ulei organic din fructe de palmier, ulei organic de floarea soarelui, sare de mare, agent de crestere: bicarbonat de sodiu.
Concluzie: Recomandat

luni, 4 noiembrie 2019

Sos "Napoletana" Barilla

Sos de rosii cu ierburi aromatice "Napoletana" de la Barilla. Un sos cu ingrediente corecte, asa cum este de asteptat din partea celor de la Barilla.
Este putin cam dulce pentru gustul meu, dar in rest totul bine. Daca ar fi dupa mine as fi renuntat la zahar. Bine, daca ar fi dupa mine as renunta la productia de zahar, dar asta este alta discutie. Textura este cea de sos, nu se pasta de rosii. Adica se disting bucatelele de ceapa si usturoi, fara a fi crocante.
Pret decent pentru ce ofera.

Ingrediente: Pulpa de rosii 66%, concentrat de rosii 10%, ceapa 7%, apa, morcovi 3.5%, ulei de floarea-soarelui, zahar, sare, usturoi 0.5%, cimbru 0.4 %, arpagic 0.2%, patrunjel 0.2%, arome, piper negru.
Concluzia: Recomandat

vineri, 4 octombrie 2019

Rondele de orez expandat Rice Up!

Va aduc spre atentie rondelele de orez cu chia si quinoa, expandate. Sunt foarte versatile. Pot fi consumate ca atare sau pentru diverse alimente tartinabile, drept inlocuitor de paine.
Gustul este neutru. Au gust de orez. Cu sare. Expandat. Sunt perfecte pentru pentru cei care vor sa renunte la paine.
Pretul este unul accesibil.



Ingrediente: orez brun cu bobul intreg 92%, orez imperial negru 1.5%, chia 3%, quinoa 3%, sare de mare. 
Concluzia: Recomandat

miercuri, 4 septembrie 2019

Biscuiti cu fibre, fara zahar, de la Gullon

Obisnuiesc sa ii mai consum ca gustare intre mesele principale, ca la gradinita. Unul sau doi cat sa scap de senzatia de foame, pana la masa de pranz. Asta cand nu am un fruct la indemana. In market-urile mari se gasesc la produsele pentru diabetici pentru ca nu contin zahar, ci indulcitori. In acest caz folosesc in locul zaharului un indulcitor numit maltitol.
Pretul este unul mediu, poate chiar putin spre mare, daca este la il gasim la magazinul din colt si sa comparam cu un pachet de biscuti cu zahar.
Gustul nu este spectaculos dar nici rau nu este.


Ingrediente: Faina integrala din grau 57.5%, inducitor (maltitol), ulei de floarea soarelui cu continut oleic ridicat 16.5%, fibre vegetale 3.5%, fibre din mazare 3.5%, agenti de crestere (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu), emulsifiant (lecitina din soia), sare, arome. Produsul poate contine urme de lapte.
Concluzia: Recomandat