vineri, 4 septembrie 2020

Pasta de linte rosie

Adica un fel de pateu, dar nu este pateu din ficat ci este din linte rosie. Cei de la Sanovita ne-au pregatit o pasta tartinabila din linte rosie. Eu am ales varianta cu ardei picant. Nu a fost cea mai buna alegerea deoarece este destul de iute. Dar pentru cei care prefera gustul iute este perfecta. Din ce am vazut pe raft mai exista varianta simpla, cu verdeata si cu ardei rosu (neiute). Are un gust delicat si se intinde usor, insa fara sa curga. Acompaniat cu alte legume este indestulator pentru o persoana. Pretul este accesibil, comparabil cu pateul cu ficat de porc sau pui. Nu stiu insa cat este de raspandit prin magazine, cel putin momentan.

Ingrediente: apa, ulei de floarea soarelui, faina de linte rosie (11.5%), amidon din orez, sare, legume deshidratate 1.3% (atdei verde, leustean, seminte de ardei), fibra de citrice, extract de drojdie, paprica dulce, emulsifiant (esteri ale acidului citric).
Concluzia: Recomandat

marți, 4 august 2020

Hering File afumat in ulei

Acest preparat din peste la conserva este de la Home Garden. Pestele in cauza este heringul, asa cum este prezentat pe eticheta. Si este sub forma de file afumat. Nu cred ca se poate consuma ca atare ci, mai degraba, acompaniat de legume sau garnituri. Imi place gustul insa nu si cantitatea oferita de o singura conserva, insuficienta pentru un adult. In rest ingrediente putine, simplu si la obiect. Daca s-a mai ratacit vreun os, acesta este inofensiv.
Ingrediente: hering file afumat (60%), ulei de rapita, sare.
Concluzia: Recomandat

sâmbătă, 4 iulie 2020

Cod File a la grec

Este o conserva bineinteles. Si este de la Home Garden. Conserva este destul de mica, nu as putea spune ca este o portie de adult. Legumele, ca la mai toate conservele, sunt extra fierte. Practic sunt o pasta in forma de bastonase de legume. Daca se mai gasesc oase ratacite, acestea sunt moi si se pot mesteca si inghiti in siguranta. Mie, personal, imi place gustul acestui preparat. Raportul pret-cantitate este cam mare totusi.
Ingrediente: file de cod prajit bucati (50%), sos de tomate (50%): apa, pasta de tomate, zahar, ulei de rapita, regulator de acididate (otet), ceapa uscata, sare, condimente, extract de piper; legume in proportii diferite (20%): morcov, telina, patrunjel, praz; faina de porumb.
Concluzia: Recomandat

joi, 4 iunie 2020

Veggie Mozzarella

Este un inlocuitor al branzei mozzarella din uleiuri vegetale. Daca majoritatea produsele pentru inlocuirea branzeturilor sunt pe baza de soia, acesta este pe baza de ulei de cocos. Nu este rau deloc, zic eu, mai ales pentru cei alergici la produsele din soia. Nu va asteptati la un gust exact la fel cu cel al branzei mozzarella din lapte de bivolita. Insa nu este rau deloc. Am avut parte de "cascaval" vegetal ce avea gust de nisip. Nu este cazul aici. Eu am folosit acest produs la sandvish-uri calde dar si pe pizza, si sunt multumit de gust. Pretul este comparabil cu cel al produselor de origine animala cu care se aseamana, adica aproximativ 6 - 7 RON, pentru pachetul din imagine. Unde mai pui ca nici nu are o sumedenie de aditivi?


Ingrediente: Apa, ulei de cocos (24%), amidon modificat, sare, extract de masline, arome, coloranti: beta-caroten E160a(i).
Concluzia: Recomandat

luni, 4 mai 2020

Suc de mere si coacaze negre de la Granini

Acest suc face parte dintr-o vasta gama de sucuri necarbonatate oferite de cei de la Granini. Si ca sa enumar doar cateva dintre ele ar fi sucul de gref, sucul de lamaie, cel de portocale si lista cred ca o puteti completa doar intrand in orice supermarket. Ceea ce este din ce in ce mai curios in zilele noastre este faptul ca acest suc de fructe este din fructe. O singura mentiune am: care anume sunt acele arome naturale? Si nu este singurul produs unde am intalnit aceste "arome naturale".
Ingrediente: apa, suc de fructe obtinut din concentrat (mere 8%, coaceze negre 5%, morcovi negri 2%), zahar, suc concentrat de lamai, arome naturale.
Concluzia: Recomandat

sâmbătă, 4 aprilie 2020

Bake Rolls cu sare

Rondele de paine, delicioase si crocante sau, dupa cum sunt cunoscute in popor, Bake Rolls. Am ales, din pura intamplare, sortimentul cu sare. Si aici avem o gama destul de variata din care puteam alege, din care amintesc doar cateva: cu ceapa, cu usturoi, pizza etc.
Sortimentul cu sare, pus in discutie aici, l-as incadra la produse recomandate, desi am unele dubii privind iodul din sare. A nu se trage concluzia ca toate sortimentele acestui produs le recomand. Voi incerca intr-o postare viitoare sa "atac" si celelalte sortimente.
O alta mentiune care vreau sa o fac este vis-a-vis de pret. Pentru o mana de paine uscata pretul este cam piperat. De multe ori am impresia ca, defapt, cumpar ambalajul, si continul este ori un bonus, ori sunt resturile celor care au facut ambalajul.
Despre gust pot sa zis numai bine. Servesc exact scopul pentru care au fost facute.


Ingrediente: faina de grau, uleiuri vegetale, sare iodata, zahar, drojdie, otet de mere, faina de soia, emulsifiant (lecitina din soia). Produsul poate contine urme de: ulei de arahide, produse lactate, telina, susan, seminte de mustar, nuci.
Concluzia: Recomandat

miercuri, 4 martie 2020

Ficat de cod

Conserva de ficat de cod de la DeFish, varianta neafumata. Mentionez acest lucru deoarece exista si varianta afumata de la acest producator.
Ce sa vezi? In conserva gasim doar ficat de cod in ulei. Sau cred ca este ulei. Poate o fi ulei de peste. Sau grasime de peste. Nu se mentioneaza nimic pe eticheta. Orice ar fi eu sunt fan.
Pretul nu este pentru mancatorul de rand, dar pentru cei pretentiosi cu ce mananca este in regula.
Gustul este cel care te-ai astepta sa il aiba un ficat in ulei, cu aroma puternica de peste. Se potriveste de minune in salate. Voi cum il preferati?

Ingrediente: ficat de cod Gadus Morhua (99%), sare.
Concluzia: Recomandat

marți, 4 februarie 2020

Snacks Viva

Sau Pernite umplute cu crema de vanilie. Cred ca le stiti cu totii. Trebuie sa recunosc ca sunt placerea mea vinovata (una din ele). Crocante la exterior si cremoase la interior. Astazi varianta cu aroma de vanilie. Ieftin si bun. Acest produs este un fel de "punct ochit - punct lovit", adica satisface nevoia de dulce, de snack, de cremozitate, intr-un singur produs ieftin. Disponibil atat la punga mica, cat si la punga mare.

Ingrediente: faina de grau, orez si porumb, zahar, grasimi vegetale din palmier, zer pudra (lactoza, proteine din lapte), maltodextrina, lapte praf degresat, lactoza (din lapte), cacao cu continut redus de grasime, pudra naturala de roscove, sare, emulsifiant lecitina din soia, arome, aromatizant natural de vanilie 0.007%, colorant annato, vitamine. Continut de crema: min. 50%. Poate contine urme de alune.
Concluzia: Nerecomandat

sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Unt de arahide

Cati dintre voi este consumator de unt de arahide. Trebuie sa recunosc ca eu nu m-am intalnit cu gustul untului de arahide pana acum putini ani. Desi era prezent peste tot in filmele de la Hollywood, nu am avut curiozitatea sa incerc ... pana intr-o zi. De atunci este prezent mai mereu la micul dejun. Le-am cautat intotdeauna pe cele care au cat mai multe arahide. Astazi va prezint Untul de arahide de la Meridian, varianta crocanta, adica cu bucatele mici de arahide. Exista si varianta fina. Este facut doar din arahide prajite. Gustul este, bineintele, doar de arahide prajite. Are destul de putin ulei. Am gasit unele unturi care, desi nu aveau ulei adaugat, aveau destul de mult ulei. Pretul nu este cel mai accesibil dar este mediu pentru gama de produse din care face parte.

Ingrediente: 100% arahide decojite. Arahide decojite si prajite, pentru o aroma intensa.
Concluzia: Recomandat